Ballchinian / Eric L. (2010)

Ballchinian / Eric L. (2010)     (in opspraak)terug


nu.nl – Amsterdam (11 november 2010 17:13 – Laatste update: 11 november 2010 18:29) – Het woensdag in opspraak geraakte PVV-Kamerlid Eric Lucassen heeft mogelijk meer op zijn kerfstok. Hij zou een medewerker van een coffeeshop in Haarlem naar de keel zijn gevlogen, en in 1996 de auto van zijn toenmalige zwager hebben vernield.
Lucassen kwam woensdag in het nieuws via Crimesite.nl en het tv-programma Uitgesproken WNL. Die zijn in het bezit van een aantal aangiftes die buurtgenoten tegen Lucassen zouden hebben gedaan wegens bedreiging en intimidatie.
De voormalige beroepsmilitair zou tussen 2006 en 2009 in zijn toenmalige woonplaats Haarlem medebewoners hebben bedreigd en uitgescholden. Hij zou onder andere hebben gedreigd een echtpaar te overgieten met zoutzuur en in iemands brievenbus te zullen urineren.
Gehoorapparaat
Ook zou hij het gehoorapparaat van een 72-jarige buurman hebben vernield. Het tegenwoordige Kamerlid is in verband daarmee volgens Crimesite een aantal malen door de politie in de boeien geslagen.
Volgens HP/De Tijd zou Lucassen in diezelfde periode vaste klant geweest in een Haarlemse coffeeshop, waar hij volgens een woordvoerder altijd wiet kocht. Bij een ruzie zou Lucassen een medewerker van de zaak zijn aangevlogen, waarna hij de coffeeshop is uitgezet en niet langer welkom was.


terug