Santa Mariá


Santa María (hidden message) (27.09.2020) (←  terug)

Santa María (schip, 1482) (wikipedia)
De Santa María was het vlaggenschip en bevoorradingsschip van Christoffel Columbus, die in 1492 Amerika ontdekte.
Het schip van Columbus heette oorspronkelijk María Galante, maar aangezien dit ook een synoniem voor prostituee was, werd besloten de naam te veranderen.
Op 24 december 1492 leed de Santa Maria schipbreuk voor de kust van Quisqueya, later Hispaniola genoemd.

Santa Mariá – ‘Schip Christoffel Columbus gevonden’ (historiek.net)
Amerikaanse duikers denken voor de kust van Haïti het wrak van het vlaggenschip van ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus te hebben gevonden. Ze melden dat tegenover CNN.
Columbus reisde in 1492 met de Santa María, een driemaster, op zoek naar een westelijke route naar Azië. Op 12 oktober 1492 kreeg hij land in zicht. Omdat Columbus dacht in Indië te zijn, noemde hij de inwoners indianen. In werkelijkheid was hij bij de Bahama’s aanbeland. Met zijn ‘ontdekking’ (in werkelijkheid waren er al meer Europeanen in Amerika geland) luidde hij de Nieuwe Tijd in.
Het vlaggenschip van Columbus ging op 25 december 1492 verloren, nadat het anker lossloeg en het schip op een rif dreef. De ontdekkingsreiziger wist zijn bemanningsleden in veiligheid te brengen op een een eiland in de buurt, maar het schip was niet meer te redden. Een deel van het hout werd gebruikt voor de bouw van een fort dat Columbus La Navidad (Spaans voor kerstmis) noemde. De ontdekkingsreiziger koos voor deze naam omdat zijn vlaggenschip tijdens Kerst was vergaan. La Navidad was de eerste Europese nederzetting in wat de Nieuwe Wereld zou gaan heten. Columbus liet een deel van de bemanning in het fort achter en reisde zelf met twee andere schepen terug naar Spanje om verslag uit te brengen.


Hidden message – subliminale (verborgen) boodschap (wikipedia)
Een verborgen bericht is informatie die niet direct opvalt en die moet worden ontdekt of blootgelegd en geïnterpreteerd voordat deze bekend kan worden.


(←  terug)