Mail van (1 juni) en aan Puspadís (3 juni 2020) (1)


Mail van Puspadís (ongecorrigeerd)

Onderwerp: DierenDokter rekening

Maandag 1 juni, 16:05

Hallo, mevrouw Cazzoduro,

Ik heb contact gehad met de agent van de hondenbrigade die ter plekke was, en met een advocatenkantoor. Volgens de Nederlandse wet bent u aansprakelijk voor alle schade die uw hond veroorzaakt. Gebaseerd op wat er gebeurd is en het politierapport is er natuurlijk geen twijfel dat de schade aan onze hond door uw hond veroorzaakt is. U bent dus wettelijk aansprakelijk voor de rekening van € 54,25 euro van de dierenarts.

Graag binnen 5 werkdagen overmaken op IBAN t.n.v Puspadís

Mocht u dit niet doen dan ga ik een advocaat inschakelen. Het wordt dan een civiele kwestie en de kosten zullen sterk oplopen. Extra kosten vallen ook onder de aansprakelijkheid, dus zijn dan voor uw rekening.

Laten we voortaan allebei onze honden altijd aanlijnen.


Mail aan Puspadís

Onderwerp: hondenliefde

Woensdag 3 juni, 14:18

Beste Puspadís,

Zoals je je eerste bericht aan Inês (die je abusievelijk mevrouw Cazzoduro noemt, haar naam is mevrouw Semvergonha) eindigt daar wil ik mee beginnen: Laten we voortaan allebei onze honden altijd aanlijnen, schrijf je. Ik ben het ermee eens dat jij voortaan je hond aanlijnt op plekken waar een verbodsbord staat voor honden: hier moeten honden aangelijnd worden en mogen zich niet buiten de paden begeven – zoals het Gjinpoepopitgersasjebleaftterrein. Ik raad je aan samen met je vriendin, Giordano Manon Bruno, en Mutt een puppycursus te gaan volgen. Daar leer je hoe je je pup kunt controleren om te voorkomen dat hij onaangenaam bejegend wordt door andere honden. In de hondenwereld wordt veel afgebeten, daar weten verzekering, rechter en advocaten van. Bij rechtspraak worden beide partijen gehoord. Dat betekent dat ook wij aan het woord zullen komen met onze advocaat in geval het die kant op gaat.

Onze hond beet van zich af nadat jullie loslopende Mutt zonder tussenkomst op onze hond lieten afrennen terwijl onze hond rustig over het pad aan de bosjes erlangs liep te snuffelen en geen interesse toonde in jullie pup, maar ook niet door Mutt lastig gevallen wilde worden. Hij waarschuwde hem grommend en toen dat niet hielp beet hij van zich af, letterlijk. Een normale procedure onder honden. Zo leren pups grenzen kennen. Dat mijn hond niet agressief of vals is blijkt uit de schade, een beet op een plek waar het veel kan bloeden maar die geen groot of blijvend letsel tot gevolg heeft. Ook uit de kosten van het consult moge dit blijken. Waarvan niet duidelijk is of het consult met het incident te maken had, aangezien jullie er een behandeling voor wormen kochten voor de pup, die jullie in eerste instantie op ons probeerden te verhalen. De hond kreeg geen medicijn tegen de gevolgen van het incident met onze hond. Maar dat terzijde.
 Giordano Manon Bruno, ging er zonder slag of stoot van uit dat onze hond aangelijnd had moeten zijn maar jullie pup niet, dat is natuurlijk onacceptabel. Op basis van haar gedrag ben ik niet van plan me te laten schofferen. Wij probeerden jullie te waarschuwen maar jullie stonden er lachend bij omdat jullie denken dat iedereen moet vallen voor dat schatje Mutt. Een fout die jonge pup-bezitters veelal maken. Jullie weten nog niet wat je moet weten over hondengedrag. Vandaar dat een puppycursus me erg op zijn plaats lijkt.

‘I love my dog’ was de slogan die Giordano Manon Bruno maar bleef herhalen, met veel misbaar. Ik kan je zeggen dat die liefde wat mij betreft nog bewezen moet worden. Een pup hebben is leuk, maar de hond die erop volgt eist veel inlevingsvermogen in de psyche en het karakter van, en kennis van het gedrag van honden. Pups worden honden, die van jullie ziet eruit alsof hij zal uitgroeien tot een flink exemplaar, die heel wat geld gaat kosten, aan voedsel, medicijnen en dierenartsbezoeken. Ik weet daar van, want ik zorg mijn leven lang al voor katten en honden. ‘Houden van’ zijn dure woorden. Bij veel mensen blijft het bij puppie-liefde en wordt de hond, eenmaal volwassen, als last ervaren, en proberen mensen van die last af te komen. Ik zorg al negen jaar voor Wolfje (en zorgde zoveel jaren als moest voor Zeerah, Zuzu, Yapie, Floor, Muis; Bilu, Senghe, Ginger, Witkop, Lady, Rakker en Stakker en zo voorts). Zeg mij niet dat je zoveel van je hond houdt zonder daar het bewijs voor geleverd te hebben.

Met vriendelijke groet,

Cazzoduro

Onder voorbehoud van verschrijvingen, typefouten, en dies meer.