Aan & van Maxbrands (januari 2014)

Van: Noncagarmi Sulcazzo [mailto: noncagarmisulcazzo@checca.pe]
Verzonden: woensdag 22 januari 2014 20:58

Aan: Maxbrands
Onderwerp: wegwerp scheermesjes = wanprodukt

Geachte meneer/mevrouw,

Hierbij dien ik een klacht in met betrekking tot het product zie bijgevoegde foto: het is ondeugdelijk. Zie wat het scheermesje met mij gedaan heeft. Nog nooit eerder is mij dit gebeurd.
 U zult ter verdediging aanvoeren dat het product slechts 0,99 eurocent kost per 8 stuks, maar als dat een argument is dan betekent dat dus ook dat u deze mesjes niet moet verkopen.
 Produced in P.R.C.: People’s Republic of China zult u bedoelen. Geen goede reclame, zou ik zeggen.
 Warning: Handle with care, staat voorts op de verpakking. Wat zou daarmee bedoeld worden. Is dit een excuus en staat er eigenlijk: gebruik ze niet want u gaat zich ermee snijden.

(twee fotos) [Foto’s ontbreken]

Dit schreef ik aan https://www.klachtenkompas.nl/klachtindienen/klachtinvoeren.
 Ik hoop dat u van hen zult horen.

Titel van de klacht: Ondeugdelijke scheermesjes waaraan je je onherroepelijk snijdt.

Omschrijving van de klacht:

De goedkoopste wegwerp scheermesjes die je maar kunt bedenken.
 0,99 Eurocent voor 8 mesjes.
 Echter, ze snijden in de huid bij normaal gebruik, dus geen overdreven baard, maar korte stoppels.
 Goedkoop of niet, aan scheermesjes hoort men zich bij normaal gebruik niet te snijden.
 Ik voelde tijdens het scheren hoe de mesje zich naar de huid ombogen.
 Het voelt alsof je gebeten wordt. Het voelt aan als een al meerdere malen gebruikt scheermesje.
 Ik kocht de mesjes uit nieuwsgierigheid, ik kon me niet voorstellen dat het mogelijk was dat degelijke mesjes zo goedkoop konden zijn.
 En dat is ook niet zo. Er wordt een leugen verkocht en dat doet me denken aan bepaalde landen waar dat dagelijkse kost is.
 Maar Nederland mag niet naar dat niveau afdalen!! Ik heb het product gekocht bij Dirx Drogist, BTW-nummer NL0077.44.018.8.01;
 Product details: Disposable razors, 3 stainless steel blades, merk UCON (UICON OF IUCON), zebracode 8 718692 412606;
Gewenste oplossing: uit de handel nemen. Het product verbieden.
 Of er moet op komen te staan: koop ze niet, maar gebruik ze in ieder geval niet, want u snijdt zich er gegarandeerd aan. (Een nieuw soort garantie).

Noncagarmi Sulcazzo

Rompipalle 69
1038 KP Stronzata
tel.:
mobiel:


Van Maxbrands

Maxbrands schreef op 24-1-2014 11:55:

Geachte heer Sulcazzo,

Allereerst willen wij aangeven dat wij zeer betreuren dat u deze vervelende ervaring met ons product heeft gehad. Wij begrijpen dat u geschrokken bent.
 
Wij verkopen vele van deze scheermessen en hebben over dit product niet eerder klachten ontvangen.

Uiteraard zijn wij geschrokken van uw klacht en zullen deze zeer serieus behandelen. Hiertoe hebben wij echter wel iets meer informatie nodig waartoe wij u bij deze vriendelijk verzoeken.
 
Is het mogelijk ons duidelijke foto’s te sturen van de mesjes waarmee u zich gesneden heeft? Het gaat dan vooral om de mesjes zelf.
 
En graag zouden wij een foto van de achterkant de verpakking ontvangen.

Wanneer u ons de verpakking en mesjes op zou kunnen sturen zou dat helemaal behulpzaam zijn voor ons onderzoek.

Wij willen u graag ter tegemoetkoming een mooi pakketje producten toesturen, u kunt deze in de loop van volgende week verwachten.

Wij zien uw reactie met interesse tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Maxbrands Marketing bv
Postbus 49
2665 ZG Bleiswijk


Aan Maxbrands

Geachte Max Brands,

Hierbij stuur ik u desgevraagd een scan van het gebruikte mesje zelf: zie fotobijlage Maxbrand…4007: dit is zoals het mesje eruitziet na een keer te zijn gebruikt.
Hierbij tevens een scan van de achterzijde van de verpakking, zoals gevraagd.
 Ik ga de hele set mesjes naar u opsturen, (inclusief het gebruikte mesje), plus de verpakking. In de loop van volgende week kunt u deze verwachten.

U zegt dat u veel van deze scheermessen verkoopt en over dit product niet eerder klachten ontving. Ik begrijp dat u dit zegt. Ik zal u op uw woord moeten geloven al ben ik iemand die dingen zwart op wit moet hebben gezien om overtuigd te raken. Dat u geen klachten ontving kan een reden hebben. Ik kom hier later op terug.
 Ik denk het volgende: wat zou mij er toe brengen om 8 wegwerpmesjes voor 99 eurocent te verkopen.
 Ik zou bij voorbaat denken dat er iets niet klopt: 8 maal 3 bladen zogenaamd stainless steel voor 99 cent, inclusief verpakking, btw, en transportkosten en niet te vergeten de productiekosten. U weet wat scheermesjes normaal gesproken kosten, al gauw 15 euro voor 4 mesjes. Te duur, stelt derekenkamer.kro.nl overigens: er zit maar voor 9 cent staal in een (duur) scheermesje. Maar daar kun je je dan ook (een aantal keren) veilig en prettig mee scheren. (Volledig adres voor het artikel: http://derekenkamer.kro.nl/seizoenen/seizoen_4_2013/afleveringen/08-08-2013)
 In uw 8 scheermesjes zou voor 72 cent staal zitten. Uw scheermesjes kosten exclusief btw 81,80 cent.
 Dan houdt u dus 9,80 cent over om alle andere kosten te dekken inclusief uw winstpercentage.
 Dat is ónmogelijk. Ergo, het staal moet wel van zo’n inferieure kwaliteit zijn dat het niet deugt en gevaarlijk voor wie zich er mee scheert.
 Made in China, aka Produced in P.R.C. Denkt u alstublieft ook aan wat het betekent voor het arbeidsloon van de mannen, vrouwen die aan de productie van deze wegwerpscheermesjes (wegwerpen voor gebruik) hebben gewerkt.
 
Wist u dat haar net zo sterk is als koperdraad? “(…) Een oud scheermesje onder een microscoop (…) leert dat een haar net zo sterk is als een koperdraadje.” (derekenkamer.kro.nl)
 
Dus een mesje dat honderden ‘koperdraadjes’ (= baardhaartjes) moet afsnijden moet van goeden huize zijn.
 Ik stel me de mensen voor die voor uw setje wegwerp scheermesjes kozen, hoe ze met een van pijn vertrokken gelaat verbaasd naar hun bebloede gezicht in de spiegel staan te kijken. Ik denk dat ze zich schamen dat ze dachten dat ze dankzij dit extreem goedkope aanbod van scheermesje een heleboel geld uit zouden sparen. Want goede scheermesje zijn gewoon duur, dat weet iedereen.
 Stel dat niemand die de door u op de markt gebrachte scheermesjes kocht de moeite durft nemen om een klacht in te dienen, uit schaamte voor de blunder en uit angst uitgelachen te worden. Niemand zal zich openlijk druk durven maken om het verlies van een euro. Intussen kunt u dan zeggen dat u nooit een klacht ontvangt over de scheermesjes, terwijl dat dus niet inhoudt dat mensen blij zijn met de mesjes, integendeel. Het gaat mij behalve om die euro, om iets veel ernstigers.

Europa heeft er hard aan gewerkt om producten op de markt te kunnen brengen waarop men trots kan zijn: veilig, gedegen en redelijk geprijsd (zodat men het gevoel heeft dat men waar voor zijn geld krijgt). Er zijn landen (India bijvoorbeeld) waar het er slechts om gaat dat men verkoopt, desnoods een kapot apparaat. (Ik weet dat, ik heb er gewoond.)
 Laten wij niet tot dit onwaardige niveau afzakken van onkunde, corruptie en onverschilligheid.
 Koopt u in godsnaam geen waardeloze zaken uit de Peoples Republic of China, of uit India.
 Nog een vraag: valt er dan überhaupt iets te verdienen aan het set mesjes? Hoeveel winst maakt u per setje? Hoeveel cent gaat er naar u per setje? Hoeveel van de setjes moet u verkopen voordat u zelf 99 cent bijeen heeft? Wie kopen de setjes, welke deerniswekkende personen. Zijn er dan, bijvoorbeeld, zoveel arme illegale immigranten in ons landje, en arme Nederlanders, mensen die geen cent te makken hebben, die niet anders kunnen dan blijgemoed een setje aan te schaffen en zich zonder mokken de gezichtshuid open te snijden. Denkend aan de dingen groeit mijn verbazing alleen maar.
 In ieder geval ga ik vanaf nu lekker weer alleen nog maar dure scheermesjes kopen.
 Ik zie nu (opnieuw) de waarde van duur.

Intussen verblijf ik,
Met vriendelijke groeten,

Noncagarmi Sulcazzo

PS Ik ben benieuwd naar het pakketje dat u mij gaat toesturen

Noncagarmi Sulcazzo
Rompipalle 69
1038 KP Stronzata
tel.:
mobiel: