De schreeuw van de meeuw

 


Waarom mislukte regeren met PVV-steun? – NPO Kennis
In het kort:
– De Tweede Kamerverkiezingen van 2010 leiden tot een versplinterd landschap. Een regering moet uit minimaal drie partijen samengesteld worden om een meerderheid te halen. Geen enkele optie ligt voor de hand.
– De PVV heeft een enorme winst geboekt, maar de meeste partijen willen niet met Geert Wilders regeren.
– Na een pijnlijke strijd, vooral voor het CDA, wordt voor een constructie gekozen waarin de VVD met het CDA een regering vormt. De PVV gedoogt het kabinet.
– Na een voortvarende start ontstaan problemen en ongemakkelijke situaties. VVD’ers en CDA’ers zijn boos over de opening van een Polenmeldpunt.
– Nadat een extra bezuinigingsronde nodig is, trekken de drie partijen zich zeven weken lang terug in het Catshuis. Net als Rutte en Verhagen denken eruit te zijn, trekt Wilders alsnog de stekker uit het akkoord.
BNN/VARA – Han van der Horst (10-2-2016)
Geert Wilders beschouwt kritiek op zijn persoon al gauw als een oproep om een aanslag op hem te plegen. Dat merkte PvdA-voorzitter Hans Spekman afgelopen dinsdag op toen hij in de NRC verklaarde dat de leider van de PVV een gevaar was voor democratie en rechtsstaat. (…)
Als premier zou Wilders een ramp zijn voor het land. Niet om wat hij denkt of wat hij wil maar om wie hij is. Hij mist de juiste talenten en persoonlijke eigenschappen om met succes een land te leiden of een eigen beleid te verwezenlijken. (…)
BNN/Vara – Nieuws (05-07-2017)
Geert Wilders heeft woensdag met een handjevol andere kleinzielige en bovenal racistische geestverwanten een persmomentje georganiseerd voor het gemeentehuis in Arnhem. De aanleiding is de bekendmaking dat oud PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch de nieuwe burgemeester van de stad wordt. En een Nederlander met een Marokkaanse achtergrond in zo’n functie, dat kan natuurlijk niet, aldus de PVV-leider die bij hoog en laag beweert echt niets tegen moslims te hebben, slechts tegen de ‘uitwassen van de islam’, of dat ‘minder minder’ slechts betrekking zou hebben op ‘criminele Marokkanen’. Onder de belangstellenden bevonden zich ongeveer 25 leden van het extreemrechtse Pegida. Daarnaast waren er nog zo’n vijf mensen van de NVU aanwezig, een organisatie zo extreemrechts dat ze bijna van de rand van het spectrum vallen. Ook waren er enkele tegendemonstranten aanwezig. Zij droegen teksten mee als: ‘Het ruikt hier naar de jaren ’30… bah’.
Ahmed Marcouch zelf reageerde sportief op het openlijke racisme van zijn oud-collega uit de Tweede Kamer. Hij schreef op Facebook: ‘Welkom in mijn stad Geert. Je kan hier veilig je persmomentje houden.’

Sjiek hoofdtooi kopen 12,95 € (dehoofdtooisuper.nl)
Woorden, begrippen uit het vocabulaire van en uitskpraken van Geert Wilders: tsunami van moslims; kopvoddentaks; ramadantuig; haatpaleizen; nepParlement; ‘minder minder minder / dan gaan wij dat regelen‘.
Wikisage – Lijst van bijnamen van politici
Geert Wilders
– De Tovenaarsleerling (door biograaf Meindert Fennema, naar het traditionele Duitse gedicht waarin de tovenaarsleerling er een puinhoop van maakt wanneer de tovenaar van huis is)
– Gekke Geert
– Blonde Dolly
– Mozart
– Blondie het schaap
– De grote geblondeerde leider
– De grote blonde roerganger
– Greet